Friss hírek

Álláshirdetés

Óvodapedagógus munkakör betöltésére

Tisztelt Városlakók, kedves Szentendreiek!

Nap utcai építési kivitelezési munkák

Éles lőgyakorlat

2014. december

Tisztelt Városlakók!

Szentendre Város III. Környezetvédelmi Programja

Tájékoztató

Buszpályaudvari építési munkálatok

Tisztelt Ügyfeleink!

Földhivatali tájékoztató

További hírek

Ez a fejlesztés a Közép-Magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács Elõzetes Regionális Fejlesztési Programja keretében, a Miniszterelnöki Hivatal támogatásával valósul meg.
2011.10.28. 14:06

Lejárt megváltási idejű sírhelyek

a temető üzemeltetőjének felhívása

FELHÍVÁS

a Sztaravodai úti köztemetőben lejárt sírhelyek rendezésére

 

Tisztelt Hozzátartozók!

A helyi előírások szerint a temetési helyek feletti rendelkezési jog határozott időre szól, melynek időtartama koporsós sírok esetében 25 év, urnafülkék esetében 10 év. A rendelkezési jog – a megváltási díj megfizetése esetén – ugyanennyi időre ismételten meghosszabbítható.

A köztemetőben – a folyamatos figyelemfelhívások és hirdetmények ellenére – sok sírhely rendelkezési joga lejárt.

A temető üzemeltetője a temető bejáratánál található hirdetőtáblán folyamatosan közzéteszi azoknak a sírhelyeknek a listáját, amelyek esetében a megváltási idő már eltelt. 2010. nyarán a helyi sajtóban (Szentendre és Vidéke) a név szerinti közzététel is megtörtént. Ennek ellenére még mindig nagyon sok rendezetlen sírhely található a temetőben.

A sírhely újraváltásának elmaradása nagyon sok problémát okoz. Elsőként említhető, hogy a temető fenntartásának fedezetét a megváltási díjak biztosítják. Ennek elmaradása a fenntartási feladatok elvégzését nehezíti. Legalább ugyanekkora probléma a rendelkezésre álló sírhelyek alacsony száma. Az új köztemető építése ugyan folyamatosan zajlik, évekbe telhet még azonban, amíg azt birtokba lehet venni. A harmadik probléma, hogy a meg nem váltott sírhelyek között számos gazdátlan, romló állapotú, elhanyagolt sír található, mely a temető összképét rombolja, a szomszédos, rendezett sírhelyek látogatóit zavarja.

A hatályos törvényi előírások szerint ha a megváltási idő eltelt és azt nem hosszabbítják meg, a temető üzemeltetője a temetési helyet megszüntetheti.

Jelen felhívásunk célja, hogy mielőtt az Üzemeltető a lejárt sírhelyek megszüntetését elkezdi, még egyszer felhívjuk minden érintett figyelmét arra, hogy a lejárt sírhelyeket újra kell váltani. Amennyiben erre nem kerül sor, a fentiekben felsorolt okok miatt – időrendi sorrendben – az Üzemeltető intézkedni fog aziránt, hogy a lejért sírhelyek újbóli felhasználása megtörténhessen.

A lejárt sírhelyek listája megtalálható a köztemető hirdetőtábláján, az üzemeltető (Oleandro Kft.) köztemetőben található irodájában, valamint a lenti linkre kattintva. Kérjük az érintetteket, hogy hozzátartozójuk sírhelyének újraváltása érdekében mielőbb keressék az Üzemeltetőt az irodában személyesen munkanapokon 9-15 óráig (az ünnepekre tekintettel október 29-től november 1-ig is folyamatosan lesz félfogadás) vagy a 26-303-015, vagy a 20-2655-911 telefonszámon.

 

Lejárt rendelkezési idejű sírhelyek listája

 

Oleandro Kft.

temetőüzemeltető

Regisztráció Elfelejtett jelszó

Interware logo